Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du känt smaken av ung kärlek så ursäktar du mig medan jag kysser himlen


Även hemlösa hundar fryser,
men det var så vackert då du skrattade och sa
att jag förstörde din tidsplan
som att det aldrig hänt förut
då du svept förbi oändliga gator i mitt kvarter

Bredvid dig spelar inte världen någon roll
för vi har fullt upp med våra trottoarminnen
i en stad som förlamat vrider sig i temperatursorg
Esplanaden
Trädgårdsgatan
Hem

Och vi tänkte på alla dem
som samlar frimärken för att minnas
att det fanns en tid då älskade skrev brev till varandra
så visa mig något nytt,
bryt isen


Vi gick förbi,
exploderade hela vägen hem
som en del av en amerikansk tonårings hemliga liv
Och dina steg såg lättare ut,
kanske var du inte ensam längre?

Vi pratade om det, en stund
men jag vet inte vem som bor i nummer 46
för den vita fasaden andas rädsla
Jag går aldrig i närheten av rädsla
Kanske lider den av färgsaknad i all sin bortglömdhet
för jag hörde en solcymbal kvida bakom berget



----



- En liten pojke utan tro slutade ställa frågor vid sju.
- Varför berättar du det?
- För att det var jag.
- Jag känner en flicka som tappade en glödlampa i golvet
och grät av skräck ifall hon skulle ha släckt hela världen.
- Varför berättar du det?
- För att det var jag.


- Får jag följa dig hem?
- Vi är nästan framme.








Fri vers av Anaa
Läst 349 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-25 21:37



Bookmark and Share


    tehdog
"Även hemlösa hundar fryser"
Det är så udnerbart snyggt att göra på det viset, då det förutsätter faktumet att hundarna med ett hem, också fryser, som en självklarhet.
"men det var så vackert då du skrattade och sa
att jag förstörde din tidsplan"
flyter så perfekt i min skalle att jag känner våren rusa genom min lägenhet som en porlande bäck och jag tror minnsann jag tar mig ett dopp i den!
Nästa två ligger så trevande skeptiska till den större, mer åtråvärda och ödmjuka människan som inte erkänner sin storhet som bara du ser. nåt sånt. ja. åh. (Jag började skriva denna kommentar efter första stycket, så nu jäklar får vis e vad som komma skall)
)ÅH(
jag ser det. Trottoarminnen i temperatursorgens stad. Jag ser allt.

nästa stycke för mina tankar omedelbart mot, vad jag tror är, det latinska ordspråket att "ett brev rodnar aldrig". Och det är ju förbannat fint det!

EXPLODERADE. din känsla anna, din känsla.

och solcymbalen. hahhaha.

------------------------------


åh.
2010-02-28

  poetlinan
Temperatursorg och trottoarminnen. Nya favoritord! underbart. Fantastiskt fint!
2010-02-25

  Smultris
ohhhhhhhhhh...

kan det vara så att jag funnit en tonårigt hjärta eller ser du bara ung ut på profilbilden?

det spelar väl egentligen ingen roll alls men jag tycker väldans massa om dina ord och jag kommer nog tebax hit i morgon när jag inte har vin och sömn i mitt blodomlopp...
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Anaa
Anaa