Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÖD

Mörkret stiger
upp mot
det förbannade
ljuset
och någon
sätter skrattet
i halsen

Scener utspelas
och ljud
som påminner
om uteblivna
orgasmer
sätter stämmningen

Katastrofplanen
är
riven i stycken
och fladdrar
mot den
utbrytande
vulkanen

Lavashots
delas
ut gratis
i den
glödande asfaltsbaren

Jesus
hänger
på korset
men
han hade behövts
på marken just nu

Det svider
i fotsulor
som
smälter
från 0 till 100 kmh

Poeterna skriver
inte
dom
springer
för livet
och det är
ju poesi i sig

Luften går
att andas
men vad hjälper det
när man
är död




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 1090 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2010-02-26 20:13



Bookmark and Share


  desert star
gillar detta starkt

2015-08-22

  Hestia VIP
Snyggt! Rakt på.
2014-11-29

  backsippa
Helt underbart
fruktan att dö
är längtan att leva
2014-08-22

  DEvert
Mycket djup.

Poeterna skriver
inte
dom
springer
för livet
och det är
ju poesi i sig

Mitt favorit stycke. :)
2012-11-21

  dubbelve
"Jesus
hänger
på korset
men
han hade behövts
på marken just nu"

Fyndigt! Still impressed
2012-05-13

  Celticgirl VIP
Underbart avslut:
"Luften går
att andas
men vad hjälper det
när man
är död"

Gillade denna text mycket!
2011-09-23

    andanidublin
Gillar den här oerhört mycket!
2011-02-03

  Peter G VIP
den här texten är jäkligt bra!
gillar din inledning:
"Mörkret stiger
upp mot
det förbannade
ljuset
och någon
sätter skrattet
i halsen"
den är stenhård!och sedan fortsätter den med samma arga stuk hela vägen till sista raden.
här finns mycket känslor, mest ilska och frustration tycker jag, men du ger oss också häftiga bilder!
2010-12-28

  ulli
Luften går
att andas
men vad hjälper det
när man
är död

Riktigt stark!

Du har korta meningar, det gillas. Jag tycker att
varje ord för sig säger så mkt mer när du skrivit dikten på detta sätt.
2010-08-12

  Suspended Animation
Den här gillade jag verkligen!
2010-04-29

  infantsgame
"Poeterna skriver
inte
dom
springer
för livet
och det är
ju poesi i sig"

Haha, jag tyckte det där var lite fyndigt ^^ Snyggt skrivet i övrigt, by the way (y)
2010-03-21

  Louise Buenafe Mistén @ CaseClosed
Rått och förfärligt - och någonstans sensuellt också - och riktigt jävla skitbra.
2010-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan