Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bomb Brain Beer

Det bor en självmordsbombare
i mitt hjärta
en alkoholist i min lever
och en optimist
i min hjärna

Krockarna
avlöser varandra
helt utan
krockskydd

Det är rörigt
roligt
ångestfyllt
och om igen

Klockan 16.00
på vardagarna
är bussen överfylld,
hjärnan tom
jag sträcker ett gigantiskt
långfinger
åt kollektivtrafiken
och får genast
träningsvärk
i hela
armen

Det är töväder
nu och den lilla
gröna fläcken
som syns på
gräsmattan
fyller
hela
min bröstkorg
med fågelkvitter,
självmordsbombaren suckar
ölen är
god
och belöningscentrat
fick
sitt




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-28 11:45



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
En finurligt skapad dikt som ger mig härliga bilder på den inre näthinnan. Det där gigantiska fingret du ger kollektivtrafiken t.ex. Och den lilla fläcken barmark som fyller hela bröstet med fågelkvitter. Fin gestaltning av alla de komplicerade, krockande impulser som ryms i människans väsen!
2010-02-28

  Lilla My* VIP
Gillar den här och alla de där krockande inneboende som beskrivs i din underfundiga dikt! Härlig titel!! O, det där vårliga väntandet...
"Det är töväder
nu och den lilla
gröna fläcken
som syns på
gräsmattan
fyller
hela
min bröstkorg
med fågelkvitter,"

ja, krockande i en och samma poet!
2010-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan