Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Bondepraktikan


I mars månad skall man sig ofta twätta och bada

I mars månad skall man sig ofta twätta och bada
och är godt att bruka söt drick, som mjöd
och annat sådant, men wakta wäl för kall drick.
Det är godt att åderlåta, dock icke på din tummelfinger,
bruka ruta och poleja om morgonen bittideligen.
I Wäduren är godt att handla med herrar,
att wandra, att köpa varor och arbeta uti eld.


Jag nöjer mig med
en promenad
och sen ett skönt bad
hoppar över ruset
av vinruta och poleja
men tar lite glögg

Struntar i affärer
och ser fram mot
en eldig sysselsättning
framåt kvällen
denna kalla marsdag
i nådens år 2010









Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-01 13:56



Bookmark and Share


    baruk
Roligt att läsa: först de gammaldags "högtravande" raderna och sedan Din egna reflexion!
2010-03-07

  anits VIP
Ja, det kan vara skönt med en brasa, denna snöiga
kalla dag
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP