Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sanningen uppenbarar sej endast i kärleken




Hasse går på rohypnol blandat med mogadon

Han springer i trasiga gympadojjor i vintermörkret... & har ingen nyckel hem, (för han har inget hem), & inga busspengar.


Han ligger & fryser i en gammal rutten bil, men ingen orkar förbarma sej över honom.


Han silar T-röd, & slickar sina (lång)variga sår efter en evighet av svek, kaos & förnedring.

Hasse fryser ihjäl denna kalla decembernatt i bilen... efter alldeles för många rohypnol blandat med alldeles för många mogadon. (+ T-spriten)


I Himmelen blir det stor fest, & han blir äntligen Älskad & Sedd.
 (nu behöver han ingen nyckel hem)




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-07 19:36



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
När jag jobbade på härbärge så förstod jag hur fruktansvärt svårt det är att hjälpa dessa människor. Många otroligt snälla och begåvade som hamnat i narkotikans klor. Alla har rätt att få sova inomhus och rätt till mat enligt en garanti. Härbärgena erbjuder en säng och frikostigt med god mat. Socialtjänsten kommer ofta för att träffa dessa olycksdrabbade och erbjuda dem behandling. Men, de tackar nej av olika skäl. De tror inte på sig själva, de tror inte på de olika behandlingsalternativen, de anser sig inte behöva hjälp, de säger sig inte vilja sluta med droger osv...osv...Det är svårt att fixa fast boende utan drogbehandling. Beroendeproblematiken är komplex. Deras levnadsstil gör att de av olika skäl inte alltid tar sig till ett härbärge utan just fryser ihjäl. Mycket mer kan troligtvis göras för denna grupp, men jag tvivlar på att det räcker med att ge dem en lägenhet...Mer kunskaper och vilja hos politiker behövs för att lösa denna oändliga tragedi som utspelar sig var dag.
2010-03-07

  Måna N. Berger
Jag har känt många "Hasse".. Tyvärr..
2010-03-07

  Suzy med punkterna
En sann historia som bör bli sedd...Hasse borde ha blivitt sedd.
Mycket starkt berörande skrivet
2010-03-07

  Annie b'larsson VIP
Det är en angelägen text och läsvärd, ända till de sista två raderna.
Med tanke på innehållets tragik och (som jag tänker mig) försök till förmedlande av medkänsla och empati - men även till upprördhet över sakernas tillstånd, givetvis - menar jag att det passar illa med tal om fest i himmelen. Även om textförfattaren tror så. För hur ska man (han) annars stå ut med tanken på att det ser ut så här?
Jag gillar inte alls att man blandar detta tragiska liv - som borde gå att rädda till ett värdigt liv här på jorden - om vi alla bara ville -politikerna inte minst! - med "du får smör ovanför när du dör".

Annars som sagt: en angelägen text.
2010-03-07

  thyra
Kärleken borde Hasse få här på jorden först, av oss medmänniskor! Tankeväckande text!
2010-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP