Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

r




Min barn- och ungdoms katastrof

Min katastrofala uppväxt

 

 

 

Mitt livs start var för kall & hård
Jag fick för lite omsorg & vård


När jag fyllde elva
Började marken skälva


Min pappa begick suicid
Min tillvaro kom på glid


Jag stängde av min sorg
Låste in allt i min bröstkorg


Lärde mej tidigt att stänga av
Som att gräva sin egen grav


För min familj var det att blunda tuta & köra
På ytan ordning men innanför en enda röra


Det höll så länge det höll
Men sedan jag föll och föll och föll


Vid arton var jag en våt fläck
Knockoutad & i däck


Vår familj var schizoid
Vi var invaggade i en falsk frid


Alla tyckte mamma var så stark
Bara det att hon gick på "knark"...


Jag blev svårt ja allvarligt sjuk
Långt ifrån mina sinnens fulla bruk


Men så mötte jag en god fé
Hon fick mej att åter skratta & le


Hon smekte mej med sanning & kärlek upp ur min grav
Tillsammans tumlade vi genom miraklernas ljushav


Även den trasigaste människa går att laga
Så slutar denna annars så sorgliga saga. 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-07 23:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP