Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

r




Herr Humlas Vårglädje







En avmagrad humla vaknar i sitt jordhål
Sträcker på vingarna & funderar på vinterns drömmar

Han kryper ut & ser rakt in i solen glad
Lägger sej & värms upp & ruskar dvalan ur sin päls

Törstig & hungrig flyger han till en flock blåsippor
Som står stolta & bjuder ut sin nektar

Herr Humla brummar vidare & träffar några fjärilar
Som berättar att det finns nyfödda liljor i närheten

Ahhh... dom som jag älskar myser humlan
Det är äntligen vår & allt levande jublar & krumbuktar
!




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-10 21:26



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Det känns i poesin att våren nalkas för oss alla
2010-03-11

  walborg
Snart är vi där i herr Humlas värld! Tack!
2010-03-10

  thyra
Rar vårglädje i Herr humlas värld :) Fint!
2010-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP