Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns det verkligen terrorister?


Var gång jag läser om att vi är under hot av "terrorister"
känner jag ett djupt obehag inför den subtila manipulation jag utsätts för.

När vi i vårt vardagsliv avfärdar svårbegripliga händelser så som självmordsbomber med ett värdebegrepp som terrorism osynliggör vi de förhållanden som driver människor till att i desperation ta liv.

Istället för att försöka förstå de omständigheter som ligger bakom den "oförståerliga" handlingen så accepterar vi helt enkelt att "de" är terrorister och därmed innefattar en inneboende och ond drivkraft vi inte kan förklara.

En naturlig fråga i dessa tider borde vara.
-vad får en annan människa, tillsynes likadan som mig,
att spränga sig själv och andra i luften?

Om vi inte direkt besvarar frågan med terrorism/ondska
så kanske vi kommer fram till något..




Övriga genrer av Jonas S. Lundström
Läst 305 gånger
Publicerad 2010-03-18 13:34



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jag tycker du ställer många viktiga frågor - som dock inte går att ge något enkelt eller genrellt svar på.
(Men det tror jag egentligen inte att du menar heller.)
Jag vill instämma i, att det är viktigt att vi ställer oss frågan: varför finns det människor som begår dessa - för alla inblandade -vidriga handlingar?
Man skulle vilja tro att det vore så enkelt att det handlar om att de är fattiga och förtryckta - och detta med fattigdom och förtryck ingår också ofta i sammanhanget.
Men tyvärr tror jag att det finns många andra faktorer som utlöser deras agerande.

Samt har alla människor ett eget ansvar. Vilket vore fel och idiotiskt att ta ifrån dem.

Jag vill inte att de spränger delar av mitt land i luften, för att de är förbannade på fattigdomen.

De som fortfarande går att resonera med (är väl kanske inte så många) - måste inse att vi måste tala med varandra. Någon annan möjlighet finns inte.

Men jag tror jag förstår det komplexa, hyfsat väl.
2010-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Jonas S. Lundström
Jonas S. Lundström