Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Freddos nya parvel född Paddys day 17e March 2010


Kom så får du följa med!

Kom så får du följa med en bit.
Vi som redan kommit bit i livet.
Glada att vi kommit ända hit,
men med dig blir lättare ta klivet.

Alla dessa vägar som vi gått,
och vi såg ej fastän att vi titta.
Med dig alla åter ögon fått,
och nya skatter kan vi åter hitta.

Godis är ej längre bara sött
och åter kommer jordgubbar att smaka.
Istället för potatisen med kött,
så äter vi nu hellre sockerkaka.

Du som kan till evigheten se
och inte skuggas utav horisonten,
inte ska väl du gå här breve'
Nä, vi går sist och du går längst i fronten.

fast det förstås, en allför stilla lunk,
och du har sprungit före för att hinna.
Törstigt dricker du en livets klunk
och alltid något spännande att finna.

Kom så får du följa med en stund.
Du som givits till oss som en gåva..
Upplev innan trötthetens John Blund
gör att du och vi kan tryggt få sova.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 371 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-22 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick