Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

invandrare som aldrig har invandrat




mitt i mellan blatte och svensk
barn från ingenmansland
ska leka peter pan
och flyga iväg

kebab eller köttbullar
klockan ringer för identitet
är gräset grönare på andra sidan?
gå över du och skicka sen ett brev

det röda strecket som leder ingen vart
invandrare utan att ha invandrat
jag har egentligen inget hemland

ska lägga mig tvärs över det där strecket
huvudet i norden och bena hos mina släktinger
få se hur länge det här håller

tankarna snurrar
jag undrar om inte jag ska bli en eremit
då kan jag ställa frågan till gud
om hans sinne för ironi

invandrare utan att ha invandrat
jag sätter mig med rumpan i snön
få se om jag reagerar annorlunda
och kanske förvandlar den till sand







Fri vers av Nerdissta
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-23 15:57



Bookmark and Share


    Herr Ångest
En text skriven med både humor och skärpa.
Intressant läsning och tack för att du vågar dela med dig av dina innersta tankar.
2010-03-31

    ej medlem längre
Du belyser ett "problem" som andra och tredje generationens invandrare måste ha, ursäkta mig, ett helvete med! De slits åt olika håll och känner sig inte bekväma någonstans.
Mycket bra förmedlat vännen!
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Nerdissta
Nerdissta