Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De tyst tassande stegen



Hon vaggar,

vaggar

fram och tillbaka

plockar sina tårar

en efter en

skruvar åt locket

på burken

ställer den bland de andra

där på hyllan



de har blivit många nu

de där glasburkarna

så många att hon

tappat räkningen


när hon samma kväll

kryper ner

under sitt slitna gamla täcke

med söta små älvor på

hör hon dem igen -

stegen utanför dörren



hennes enda tröst

i den stunden -

förutom den luggslitna

lilla nallen -

är att det finns

gott om tomma glasburkar

där på nedersta hyllan


i skafferiet...










Fri vers av Junitvillingen
Läst 220 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-31 16:11



Bookmark and Share


  sulimaa
Åhh så fint skrivet gumman ..sorg och ensamhet känns ...kram!
2010-03-31

  Kristian Lind
Vackert!
Tårarna, samlade i burkar,
det blir en hel del med åren.
Med sorg kommer tårarna, med tårarna
kommer insikt, och med insikten föds visheten.
Mycket bra skrivet!
2010-03-31

  walborg
Tårarna, pärlorna, i små burkar, och flera burkar att fylla på och fortsätta så ... så länge tårarna trillar och trillar ... Sorg förvandlas av tiden och blir till stor stor visdom.
2010-03-31

  Anders Perols
Skickligt målad liknelse. Bra!
2010-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen