Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett svin, en ungjävel och en maskros

MEN LYSSNA DÅ!
jag skriker som en förstörd förbannad
ungjävel
inte så konstigt egentligen
inte alls
en ungjävel är ju precis vad jag är
och bara värd lite skit
eller hur?
men jag förstår verkligen inte
vad som skiljer en ungjävel från ett svin
som du

HALLÅ HÖR MIG!
jag försöker skrika något om
lycka att lyckas att lyckas med lyckan
ty det är väl viktigare
än jordbruksbidrag
och sprittillverkning?
men det är ju bara en åsikt från en liten ungjävel
som jag
fullständigt patetisk, betydelselös

En maskros är i mig
något att trampa på att rycka loss
att spotta på och skratta åt
och när jag uttalar minsta lilla ord
håller du för öronen och sjunger:
TRALALA, jag hör ingenting det finns ingenting!
jag är en ju ungjävel en maskros
du är ett svin, något viktigt
uppenbarligen

Jag skriker förgäves
men glöm inte
att maskrosor är starka nog
att tränga sig genom asfalten
du ska lyssna på mig
någon gång någon framtid
när lyckan har lyckats
HALLÅ, JAG GER MIG ALDRIG!




Fri vers av IdaCarin
Läst 1333 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2010-04-12 08:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åhå så bra, och vilket bra flyt du har i texten! Woho! :>
2010-08-21

  B-Nita
Grattis!
Mycket bra text. En värdig vinnare.
2010-04-30

  Patrik Orion Sten
Grattis! Välförtjänt pris, och maskrosor och starka och vackra!
2010-04-28

  Berit Robin Lagerholm VIP
Grattis till ett pris väl värt en bitande text
2010-04-27

  Monika A Mirsch VIP
grattis till priset, men ändå mera till din fröträffliga text!
2010-04-26

  stenen/ Yv Ericsson
Grattis! En bra och begriplig text! Tack.
2010-04-26

  Kristian Lind
Grattis!
Den var du förtjänt av, rakt på sak och gripande!
2010-04-26

    ej medlem längre
GRATTIS!
2010-04-25

  sulimaa
grattis till din vinst :) du skriver på ett rakt och uppfriskande frispråkigt sätt ...texten säger mycket!
2010-04-25

  thyra
Grattis till Första priset! Ett utmärkt val! Lycka till!
2010-04-25

    användarvänlig
Kram kram :)
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

IdaCarin
IdaCarin