Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dumma vackra människa

Dumma vackra människa
Försöker övertala mej om att jag inte är nöjd
Men jag kan klättra i träd om jag vill
Medans era stilettklackar bara river sönder barken
Fruktar ni aldrig att dom växer fast?
Eller att era vadmuskler blir för korta
så att ni aldrig mer får känna lyckan av att springa omkring
i ett par riktigt bekväma gympadojor
Och vad är det med er egentligen
Vad är så fel?
Alla har ni samma blick
Död, frånvarande, vad tänker ni på?
En annan värld, eran värld, våran värld, samma värld?
Så dom vill få oss att tro att ni är mer än bara människa
Med eran stjärnglans attraherar allas ögon, som gör att man aldrig riktigt kan få nog
Ni har samma desperata linsbehov som vi alla har
Men ni fick turen att få dess uppmärksamhet
Lins, Se mej, eller föresten
jag är hellre en fri människa i skuggan
än en övervakad fånge mitt i spottlight, fängslad av uppmärksamhet, medvetenhet
idealets bojor
Ni är inte mer än bara människor
Det är därför jag skäms
Ni är lika mycket människa som jag
Förlåt för allt jag tänkt, förlåt för allt jag sagt
förlåt för alla fördommar, allt förakt
varför känner jag såhär för er
Varför snackar vi så mycket skit om modeller, skådisar, såpor, människor
Har vi glömt att dom, som vi är barn, systrar, mammor, vänner och som vi kan även dom bli sårade?
Har vi glömt att dom, som vi kan känna förakt bränna, kan känna underlägsenhet
Vi mobbar, vi ser ner, men vem tar hand om er när eran tid är förbi?
Hon är ju bara en dum blond modell, fjolliga, ytliga tjej
finns det nån där ute som verkligen älskar dej?
Som inte bara älskar det han ser, tjejen som alltid ler
Om du vill kan du få komma upp i mitt träd med mej
Och om dina stilettklackar vuxigt fast så bär jag dej
För jag vet att du mer än bara det man ser...




Fri vers av Isobelle
Läst 432 gånger
Publicerad 2005-11-07 22:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isobelle