Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ville inte komma hem

Det fanns en tid
när jag inte ville komma hem

Det var ingen
som jag inte ville möta här
alla var så snälla
och månade om mig

Men det var väggarna
ja det var väggarna
som kom för nära
och spärrade vägen

Försökte hålla dörren öppen
men den stängde sig

Väl ute andades jag fritt
tankarna släpptes lösa
klättrade upp i talltopparna
och ibland ännu högre

Tillbaka igen
infångad
och allt saktade ner
- Stiltje

Men nu har jag vant mig




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 528 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2010-04-13 09:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så hittade jag denna. :o) Mycket fin och lite annorlunda för att vara dig. Tycker du tangerar något djupt och mänskligt här som säkert många känner igen sig i. vändningen på slutet "nu har jag vant mig" är effektiv.
2014-03-21

  axveronika
Vacker och gripande text. Ska man verkligen vänja sig? Inte flyga ut genom fönstret?
2014-03-14

  Bibbi VIP
Grattis till "UTVALDA TEXTER"!
2014-03-14

  Hans Christian
Gud va snyggt skrivet med ett perfekt slut. Tack för läsning.
2014-03-14

    Dan Myrbeck
Intressant vinkling!

GRATTIS!!!
2014-03-14

  Lärling
Otroligt bra fångad känsla!
2014-03-14

  Chawa VIP
I ord fångad känsla som så väl känns igen. Berörande! Stort grattis till utvald text!
2014-03-14

  En strimma av guld
Oj en stark känsla som jag känner igen. Så många gånger jag tagit mig ut så fort som möjligt när jag känt så här.



"Men det var väggarna
ja det var väggarna
som kom för nära
och spärrade vägen

Försökte hålla dörren öppen
men den stängde sig

Väl ute andades jag fritt
tankarna släpptes lösa
klättrade upp i talltopparna
och ibland ännu högre"
2010-05-26

  mare VIP
Känner också igen det här...bra ordat..
2010-04-30

  Bibbi VIP
Känner igen det här.

Applåd!
2010-04-25

  Anna*
Jättefint skrivet! Beskrivning av hur det kan vara ... har också varit där
2010-04-23

  aol
känner igen nåt från mitt inre, ruggigt bra skriftat
2010-04-13

  Monika A Mirsch VIP
välfångad denna märkliga känsla:
"Försökte hålla dörren öppen
men den stängde sig"

där väggar, dörrar, ytor talar - bra!
2010-04-13

  Amorina
Igenkänning.

Fint skrivet!
2010-04-13

  anits VIP
Vemodigt att läsa och mycket
igenkännande
2010-04-13

  PPQ
jag gillar den här
2010-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP