Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kunskapsskämt och för korta byxor

jag gillade aldrig dina kunskapsskämt, utan skrattade nog mest åt bajs
alla de där tjocka böckerna du läste använde jag alltid som fotstöd när jag solade
på din balkong

störde ihjäl mig på dina byxor som var lite för korta

vi vandrade runt i stan ibland
och jag tänkte att världen är så hemskt stor
är det han jag ska ha eller känner jag bara så för att jag smakat på för få läppar

du gav dig av
och jag skrattade åt de där skämten
läste en av böckerna du glömt kvar
lite spillt nagellack på bokryggen från en av de där soliga dagarna
på din balkong
sida 376 och jag börjar gråta

provar ett par byxor men de är lite för korta
minns alla gånger jag drog av dig de där byxorna
hur vi hamnade på mattan på vardagsrumsgolvet
kysste sönder varandra
älskade och kände tills hjärtat bytte plats

och världen är så hemskt liten
när saknaden är stor




Fri vers av hejmartina
Läst 902 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-04-14 14:57



Bookmark and Share


  blaite
Så jävla bra text
2010-10-12

  dagbokspoesi
har läst denna om och om igen nu. fattar du hur bra du är? är avis på dig.
2010-06-24

    Mikaela Stigsdotter Larsson
Andlöst vackert och sorgligt! Så rent och enkelt och äkta. Underbar text!
2010-04-16

  rockpuppy
Vackert, och enkelt. Tidlöst tema, med kärleken man var osäker på och sen saknar när den är borta.
2010-04-16

  Ninija
Nu har jag läst ett par av dina texter och jag skiter i de stora orden, det första som kommer till mig är: FYFAN, vad BRA du är!

Fantastiskt vackert.
2010-04-16

  Gunnar Odhner
Fina associationer, detaljer. Du kan skriva. Får ut något fräscht av ett urgammalt motiv. Just den relationen! Just ni!
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

hejmartina