Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fullständigt suverän

       Inte en ton har nuddat mina öron

            kladdat ner mina nerver

                    när mina vita, skavda head-phones pressar

Min hjärna i plats

 

Helt ny. Och vädret som nyvårat retar med en och annan lössluppen solstråle likaså.

      Ett tamt snöfall som kyler och försvinner innan det når marken. Inget kallt slår rötter, men asfaltens något våta yta avger en dammig luft,

     äntligen lös efter ett kvävande grepp.

 

Bearbetad gitarr från en annan kontinent.

       Dead fragments of you.

           You hold it in yourself, I feel it too.

En ny ton i mig massakrerar min balans på högsta volym.

       Axiom är bara ett coolt bandnamn i en snygg font, inget med substans.

Jag skulle inte påstå att jag är pånyttfödd i det ögonblicket, men fan vad jag vill vara.

 

Så stillsamt fulländad,

       Gunnar Ekelöf är död och lyssnar på Kent

och här är jag. Helt jävla suverän.




Fri vers av Filip Broström
Läst 570 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-20 13:14



Bookmark and Share


  JohannaCarlsson
Åh, den här gillade. Väldigt mycket.
Och sista meningen fick mig verkligen att dra på munnen.
Du är verkligen superduktig. Jag imponeras.
Sedan är Kent aldrig fel. Inte någonstans.
2010-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Filip Broström
Filip Broström