Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kristnas TVÅNGSFÖRESTÄLLNINGAR...



Det är dags för er att ta ett stort steg, ut ur era illusioner och myter??
Jesus dog inte på korset för att sona våra synder, det är en saga!!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-25 00:49



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Enligt Hjamar Söderberg i verket Jesus Barabbas, så dog Jesus verkligen ej på korset. Det var han som blev frigiven. Barabas betyder faderssonen enligt Hjalmar S, o det var alltså troligen Jesus..
2010-05-16

  Anders Nordlander VIP
En väldigt bra saga isåfall
2010-04-25

  Larz Gustafsson VIP
Det är bara vi kristna som inte får tro som vi vill.
2010-04-25

  mare VIP
Johan, kära vän...jag har en annan uppfattning ..jag tror precis tvärtom !!
Men vi FÅR tro olika..
2010-04-25

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror på Jesus. Det kommer jag alltid att göra.
I Sverige har vi religions- och yttrandefrihet.
Jesus dog på korset för mina synders skull och för dina.
Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud.
Din pipa kommer jag aldrig att dansa efter.
Jag dör hellre.
Och jag är inte rädd för att dö eftersom jag vet att jag kommer till himlen.
2010-04-25

  lycksele
Hej Johan.
Det ligger mycket i vad du säger. Ävenså Jonas Gardell är tveksam till föreställningen att den avrättade gjorde det friviliigt som ett offer för synder. I alla fall inte hela världens synder.
Det liknar mycket en efterkonstruktion som ville skapa en martyr av Jesus. Och ge hans beklagliga död nnågon sorts mening.

Vem vet. Om 1.000 år kanske det finns en stor grupp av människor som påstår och tror på legenden att Olof Palme blev mördad för att vi skulle bli frälsta ....
;)
hälsning lycksele
2010-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP