Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Austronauterna vill ha dig i en mörkblå rymd av saknad



Du berättade att du sett en alkoholärrad schäfer
återupptäcka fattigmansfågelns lekfullhet
och att många låter dyra husfasader tala om
att familjen inte mår så bra

Och jag sa att jag förstod,
för jag hade sett rännstensbarnen sätta rosetter i håret
och berätta om sina föräldrars äventyr (en vykortslycka)
för att ingen skulle upptäcka att de bodde på två platser
men var utan hem

Precis som väktaren med gräsfläckar på knäna
vet att bilköer handlar om gemenskap
för att flykten blir allt svårare att tygla i en tom stadskärna
och att alla människor lyssnar med en pistol i munnen

Kanske är det på tiden
att kyrktornen får drunkna i tolv-ljus igen
så att de äntligen kan reda ut sina mysterier
och att du får se hur vackra ögon Petter har
som ser sanningen om dig

Varje gång vi är tillsammans vill jag förstå
varför du tycker så mycket om naturkatastrofer
känner vi samma sak?







Fri vers av Anaa
Läst 390 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-27 23:47



Bookmark and Share


    Kalle Bobbie Immanuel
du är fantastisk; varifrån kommer dina perspektiv och iakttagelser?

och precis som martin måste jag säga att rubriken är fantastisk och den knyter så väl an till texten.

jag mår bra när jag får läsa sånt här, återigen: fantastiskt.
2010-04-28

  Tyko
Jag vet att bilköer handlar om gemenskap
2010-04-28

    tehdog
FÖRST skriver jag - utan att ha läst något mer än titeln - att jag gav av ett högt, förnöjt skratt i min lägenhetsensamhet bara av att läsa rubriken. :)))))


och ojojojojojojojojojoj vad du fortsätter leverera. Säreget, briljant, unikt. Jag vill ha din världsuppfattning - du får gärna skriva mig en. Men dessa små fragment duger förstås mer än väl.

Wow.

bara.
Wow.
2010-04-28

  rebeccalou
först tänkte jag att jag måste skriva något om hur andra stycket fångade mig, sedan tänkte jag att "nej, vänta, tredje, eller fjärde, eller alltså...näe. alla."

himla fint skrivet anna. strålande!

(och du var ett gulle igår på poesikafét.)
2010-04-28

  Patrik Englund VIP
dyra husfasader talar om att familjen inte mår så bra.

det var jättejättebra.
2010-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Anaa
Anaa