Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självbiografier skrivs inte i blyerts (det går inte att sudda ut)

skriver en början skriver ett slut
men glömde allt däremellan
stavar fel, börjar om suddar ut men fan
det var skrivet i bläck
ritar över ritar vackra fantasilandskap
en annan värld gör om orden
till en annan värld
och sagan blev bra, den blev fin
raderna rimmar perfekt för allt
allt passar ihop
blir precis som jag vill som jag alltid har velat
jag vet hur det började i en kuvös på karolinska
fick två månader extra av livet för
redan då bestämde jag vägen med min envishet
som jag gjort sedan dess, alltid kommer göra och alltid
alltid kommer kräva att få göra
andetagen är för dyrbara för att slösa bort
har alltid varit kommer alltid att vara
bara mina att disponera
kommer välja luften jag andas med omtanke
livet är för kort för att vänta på
för det finns bara ett slut, vi dör alla och vi vet
vi vet det med säkerhet och det är också
det enda vi vet
att början ger oss våra andetag, mot slutet ger vi dem tillbaka
och allt däremellan skriver vi
i bläck




Fri vers av intoxia
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-29 12:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

intoxia
intoxia