Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den friaste bland fåglar

Kom så rusar vi
in i väggar utan sten
kom så snubblar vi runt på planeten jorden och låtsas att vi är människor


Kom så tar vi en tyst sekund
kom så väcker vi John Blund
lossa på dina fotbojor
om så bara för en stund
och sväva iväg som den friaste bland fåglar

Kom så kommer vi tillsammans
helt utan egostörning
kom så
leker vi
Musse Pigg utan öron och
Pinocchio utan näsa

Kom så smeker vi loss
dom knutna nävarnas
eviga krampkamp

Kom så kommer vi tillsammans
och omfamnar
livet
kom ....




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 297 gånger
Publicerad 2005-11-09 22:34



Bookmark and Share


    Helena Holmström
En livsbejakande dikt som blir bättre för varje läsning!
De två sista styckena är så "kroppsliga" och sensuella.
Dina texter ger glädje och hopp! Tack!
2005-11-10

    Fia
En spännande rolig och bra dikt. Den är speciell =)
2005-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan