Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara en liten del

Jag skriker
när jag vaknar
förbannar det kalla golvet
och dom sjukligt dyra elräkningarna

Men nej jag är inte bitter
och jag gillar att stå
i bankomatkön
på löningsdagen

Jag sväljer
mina
ord som
aldrig ens borde ha tänkts
men nej jag blir inte svart inuti då
bara lite röd utanpå

Jag
laddar inte hem musik
för jag tycker om
att tömma min plånbok
i skivbutiken
sen äter jag vita bönor
hela fucking månaden
och försöker förvandla vattnet till vin
trots att jag inte heter Jesus

Jag
känner inte mig gammal
bara lite lönnfet
tunnhårig
och på sistone har jag börjat nynna på
gammla allsånger

Du som reflekterar
i min spegel
samtidigt som jag
är bara en liten del
av
mig




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 723 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-11-09 22:59



Bookmark and Share


  Mike
Holy fuck. Helt outstanding... Detta är något av det bästa jag läst på länge... man skrattar, man känner allvaret och man känner ibland igen sig... ibland så stöter man på en text/dikt som bara är så jävla bra och man önskar att man skrivit den själv... detta är en sån...
2005-11-11

  Ulf Popeno
Herrejeflar! Den där golvade mig!
På kontoret undrar de varför jag kravlar omkring på golvet.
Och inte blir de mer upplysta när jag förklarar mig drabbad av en solklar Rydbergare.
2005-11-11

    Helena Holmström
Finner inga ord, vet bara att detta är så starkt! Särskilt sista strofen - underbart!
2005-11-10

    Regina E
Inte för att jag läst allt du skrivit Ola, men håller med ovanstående; detta är det bästa jag läst av dig hittills. Underbar blandning av humor och allvar, vardagligt igenkännande, *skrattar* åt ditt nynnande på gamla allsånger och tycker att rubriken och sista stycket är ... (hmm letar efter adjektiv) super!
2005-11-10

  Daniel_78 VIP
Jag instämmer med nedan, detta var riktigt bra skrivit,
och väldigt intressant, kul, och nickade medkännade (iallfall lite).
(!) blir en femma.
2005-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan