Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STOR ORO UNDER HIMLEN

 

 

 


stor oro under himlen
men i himlen är det frid
massakern på himmelska fridens torg
är ett tecken för vår tid
stor oro under himlen
rådlöshet vid vågornas dån
det finns ingen framtid för ismerna
glöm inte det, min son
stor otro under taken
kyrkotaken inte minst
och om jag förlorar själen min
vad är då verklig vinst?
stor otro under himlen
men i himlen finns det tro
och böner vi ber i vårt vardagsrum
bygger en himlabro
stor oro under himlen
en harmageddontid
snart utkämpas sista slaget
och sen tar freden vid
stor oro under himlen
preludier till nåt nytt
till nya himlar, en ny jord
där allt det onda flytt
stor oro under himlen
en jord i födslovåndor
där ondskan ringlar fram
som stora anakondor
stor oro under himlen
med huvudena lyfta
vi står så trygga här
i urtidsklippans klyfta

LARZ GUSTAFSSON 970802




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-30 19:44



Bookmark and Share


  anits VIP
Fina intressanta rader
gillas
2010-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar sådana bål.
Jag gillar bokbål
2010-04-30

    ej medlem längre
Oron bränner vi bort i majbålet. Häng med.
2010-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP