Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och då vid det första ögonkastet då vet vi

När ska vi träffas
och sätta
lakan i brand

När ska
vi titta
djupt
in i varandras ögon
på ett
sjaskigt
men väldigt
romantiskt
cafè

När ska
vi
ligga i
sängen
på ett
obetydligt ställe
och röka
30 cigarretter
i minuten
för att döden inte skrämmer oss
längre

Vi reser tempel
och
skriker
helt utan hänsyn
åt
tillfälliga
grannar

Men

När ska
vi
dansa
offentligt
som om vi vore
nakna
och
väldigt
nära klimax

När ska
vi
sätta
på en raspig
skiva
med Tom waits
i en övergiven kolonistuga
och låta
sången förvandla
det
till ett
palats

Verandan passar
att
sitta
på och dricka
billigt
rödvin
och kyssa
bort
all världens problem

Stjärnorna
blinkar
åt
oss
och när dom
faller
så önskar vi
oss
ingenting

Men
när ?




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 124 gånger
Publicerad 2010-05-15 19:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan