Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt pappershjärta blev aldrig stulet, sen kom jag


Du är strulig i håret och jag reder ut mina vänners problem

allt för att slippa tänka på alla döda platser
där hustaken aldrig speglar sig i något
för att vi inte kommit ikapp himlen

Och du söker efter händer som kan ta dig härifrån
och andra längtar efter något att berätta
för att gatubrunnarna blivit livets största skräck
då spänningen inte kommit än.


Och du var så skör där du stod bredvid ditt järnvägsspår
och viskade det är nära nu.
Och jag var ärlig och sa att allting är onödigt svårt
men att du glömt det farliga i att kapitulera

så du väntade till morgonen
innan du frågade varför döden var en del av livet
och det föll slingor ur ditt hår när du sprang ifrån mig.








Jag skrev det du sa i bläck på min hud
för att jag blev konkret och dina konturer svårtydliga:

utrymme är konstens andetag






Fri vers av Anaa
Läst 569 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-05-23 21:17



Bookmark and Share


  mainstream
oj. den är övermäktigt bra och jag kommer inte ikapp himmelen denna dikt måste vara skriven i.
2010-07-02

    Kalle Bobbie Immanuel
denna är helt klart bokmärkesvänlig och titeln är fantastisk.
2010-06-19

  Patrik Englund VIP
du är ju bara toppenduktig, jag ska bokmärka
2010-05-23

    tehdog
Jag satt här och lyssnade på intervjuer med Bruno K. Öijer - Sveriges enda livs levande geni -, och fy så käkmusklerna spännde när jag såg din rubrik där i vänners texter. Nu är Bruno pausad, till fördel för en av många hemstadsfantasier. du vet vad jag pratar om.

gatubrunnarna - livets största skräck för de som ännu är kedjad i ett tryggt hem. det där är is som koagulerar mitt blodomlopp för någon sekund.

och oj.

vad dikten stormar.

det är..

fantasiskt.

ditt pappershjärta blev aldrig stulet/utrymme är konstens andetag.

jag känner det som en genomsyrande vulkanvilja till att andas mellan orden, meningarna, helheten.

du fångar så mycket jag vill fånga. det är beundransvärt.

det här är inte att vara snäll.
det här är att vara ödmjuk.
det här är att sitta på ett hustak som speglar sig i något, och
det här är mitt sätt att komma ikapp himlen. just nu.

)läs den i morgon? :)(
2010-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Anaa
Anaa