Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

13 sätt att betrakta ett träd

 

Du träd

är rot,

är stam,

är blad.

 

Du träd

behöver ljus,

behöver näring,

behöver vatten,

precis som jag.

 

Du träd

är vår

med doft,

med blommor,

med längtan.

 

Du träd

är sommar

med fåglar i sina bon.

 

Du träd

ger mig svalka,

är mitt parasoll.

 

Du träd

är höst

med frukt,

med färg,

med smak.

 

Du träd

är vinter,

så kalt,

så vackert

mot gryningens himmel.

 

Du träd

låter barnen leka,

låter dem ha kul med dig.

 

Du träd

kan stå där så ensamt,

kan vara tillsammans,

bilda en skog.

 

Du träd

är den stol jag sitter på,

är det bord jag sitter vid,

är det papper jag skriver på.

 

Du träd

är min inspiration

genom ditt sus,

genom allt som du ger.

 

Du träd

har gett mig min penna,

den penna jag har i handen

när jag skriver om dig.

 

Du träd,

inte trodde jag

Du kunde vara så mycket…

 

för mig!

 

 




Fri vers av Lena K Nilsson VIP
Läst 919 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-06-10 16:13



Bookmark and Share


  Lidija Lindoff
Tycker om upprepningarna i verserna "Du träd..." och även de korta raderna. Sista raden känns kraftfullt. Fiina reflektioner.
2016-11-10

  Nina.H
Det är något med träd.. tycker om
dina reflektioner!
2014-01-27

  arja savela
fint skrivet. vilken är ditt favoritträd?
2011-01-23

  Ninananonia VIP
Underbar och tankeväckande :)
2011-01-03

  Mangal VIP
Jag tycker så mycket om den här texten. Dels för att jag älskar träd och dels för att jag tycker att nyfikenheten som driver någon att se på omgivningen på olika sätt är så fantastiskt fin.
2010-12-15

  L Patrik W Johansson VIP
Oj hajade till på titeln men det var bra för då fick jag läsa den

Stevens 13 sätt om koltrast

http://poeter.se/viewText.php?textId=915577

Be well,
L*P*W*J

2010-07-21

  Gunnel Eriksson VIP
Precis så bra som jag minns den!
2010-06-10

    ej medlem längre
Den här texten tycker jag mycket om!!!

Jättefint skrivet om trädet, vilket har en central plats i
mitt liv ...


Bokmärker!



Hälsn. Ann
2010-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP