Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läsken jag berättar om i texten är förstås pepsi max 1.5 liter som har ett bästföredatum av den 18:e mars 2010. Jag kan inte tänka mig att dricka läsk sam kan förväntas smaka ruttet.


Man kan verkligen bli besviken ibland






Häromdagen var jag i affären och inhandlade en flaska pepsi, 1.5 liter. När jag kom hem lade jag den i kylskåpet. Dagen därpå sköljde jag ur tre stycken femtio cl -flaskor för att hälla upp pepsin i så jag lättare skulle kunna hantera mitt drickande under en utflykt.

Redan när jag hällde upp pepsin luktade det konstigt och jag trodde lukten kom från avloppet i vasken. Sedan jag fyllt alla flaskorna och packat min ränsel gick jag min väg och redan då jag satt i tunnelbanan började jag dricka ur en flaska och tyckte då att den smakade konstigt. Senare mötte jag en vän på centralen och lät henne lukta på flaskorna. Alla flaskorna luktade ruttet vatten.

Jag blev då så äcklad att jag slängde flaskorna i en papperskorg. När jag sedan kom hem skrev jag genast ett mejl till den öltillverkare som har hand om tappningen per licens. Mejlsvaret jag fick gick ut på att jag måste ha handskats fel med drycken när jag hällde över innehållet på mina mindre flaskor.

Varpå jag naturligtvis svarade att jag faktiskt börjat med att skölja ur småflaskorna två gånger innan jag hällde över pepsin. Om det nu inte var något fel på pepsin så drar jag förstås slutsatsen att pepsi numera smakar ruttet vatten och kommer därför aldrig mera att dricka pepsi.

Vilket känns litet trist. Men så är det ju här i världen, ibland blir man tvungen att ändra vanor. Orsaken att jag brukar dricka just pepsi max beror på att jag har diabetes och astmaallergi.

Jag kan därför inte tänka mig att dricka vare sig vanlig läsk med socker i eller ens mineralvatten eftersom det ger andningsproblem för en som har astma.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-15 09:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP