Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var tvungen att skriva 'bolidik' för att inte skrämma envar som låter sig skrämmas av ord som 'politik'... vilket egentligen betyder en sorts hanterande av fakta, en sorts teknik för att framföra sina åsikter och sina idéer (snuva)


Något litet om samkvämets bolidik





Om
vi bara
kunde prata ihop
oss och få förklara
oss inför varandra, ges chansen

att
få prata
till punkt och
att de som sitter
och hoppar av otålighet för

att
få ge
replik istället lyssnade
mera på den som
talar före dem. Om vi

bara
kunde ha
litet mera tålamod,
visa litet mera respekt
för varandra och det vi

vill
säga varandra.
Då skulle chocken
över att vi trots
allt tycker ganska lika, kunna

ha
en chans
att lägga sig redan
efter ett par tre timmar.




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-15 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP