Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är inte elak av naturen, av födsel eller ens ohejdad vana, jag är bara jävligt kritisk skall du läsare ha klart för dig och ja det händer att jag biter mig i tummen så det börjar blöda, det är då sant att jag blir en smula blödig...


Kritik på en text (461) - Likt en dans på rosor (törnen, törnen)





Observera att detta inte är avsett att vara en rolig text, det är Anders Nordlander (som jag hade för avsikt att skriva om i ingressen) som skrivit den text jag lämnat kritik på. Dessvärre minns jag inte vad den hette, men den skrevs för inte ens två timmar sedan så den torde vara tämligen färsk ännu.

Jag brukar ha svårt för texter som utger sig för att ha med sanningen att göra och även då 'absoluta sanningar', rent av orubbliga. Det vet ju var och en som någon gång befunnit sig i ett brinnande hus, inte är det väl barnens teckningar det första man räddar?

Nej, det är förstås datorn, stereon eller teven, fotoalbumen, hustrun/mannen och... ja, och barnen förstås. Även hunden/katten/marsvinen kan man tänka sig att springa in efter, och då kanske man samtidigt river åt sig de papper som sitter magnetade på kylskåpet/frysen.

(mina sitter på insidan av den metalldörr som försäljaren av misstag kallade ståldörr, magneter fastnar inte på stål)

I övrigt är texten ett känslomässigt bevis på en underbar känslomässig bindning till barnen, som dock kommer att lossa en smula i limningen i tonåren, om inte tidigare.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-17 13:51



Bookmark and Share


  Aftonvännen
En ohejdad vana att komma från
ämnet titeln handlade om
det är den absoluta sanningen
precis som att magneter inte fastar på stål
saxar, bestick, nålar och barns teckningar
som alla borde säkerhetskopieras och föras
i välbeskriven ordning och dokumentation
för att kunna öppnas vid behov och ge
en översikt på hur det kognitiva beteendet utvecklats
till det bättre eller sämre
Apelsin
2010-06-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP