Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bitar av röd paprika, som jag ibland tuggar i mig framför teven, doppade i gräddfil med någon god dippa i, kan få mig att må en smula konstigt efteråt, så jag har helt enkelt gått över till att doppa bitar av rå lök i dippen istället.


Ibland är det så svårt att stå emot läskiga laster






En gång när jag var inne
i en livsmedelsaffär
greps jag av en hart när
obetvinglig lust
att köpa en påse lösgodis.

Det blev väl något kilo sådär och mest
av en storts mjuk lakrits
jag aldrig sett förut.

När jag väl njutit
de underbart välsmakande bitarna
av marmelad
så högg jag förstås in
på den där lakritsen.
Den smakade verkligen illa.

Det tog mig nästan
resten av veckan
att plåga i mig den och sedan dess
har jag inte varit inne
i den butiken igen och jag har redan
min vana trogen
glömt bort var den låg belägen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-19 17:10



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Ibland lockas ögat, men besvikelsen kan komma fort. Rolig text/B
2010-06-20

  Gunwale VIP
Man frestas, man chansar, man gör vad man tror man måste - och plötsligt står man där och inser att allt var ett jagande efter vind...
2010-06-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP