Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bo Bjelvehammars text 'Judas', inspirerade till kritiken. (om du har bröst och håller för en del av dem och särskilt bröstvårtorna, då syns inte brösten i någon verklig mening och censorerna känner sig lugnade också.)


Kritik på en text (464) - Något litet om tro






Om man är
utvald att förråda
någon så har

man väl inte
stort val själv.
Något att säga

till om själv.
Det sägs att
vi alla har

ett eget val.
Så när vi
väljer har det

med den fria
viljan att göra.
Men för den

som tror på
gud så är
väl allt förutbestämt

o ödesmättat. Det
låter fint. Nu
är jag i

och för sig
inte troende, men
vem vill väl

behöva ta eget
ansvar om man
kan lägga det

på någon annan
då saker och
ting går en

smula snett? Sådan
är då jag
själv, helt klart.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-21 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP