Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en bänk vid Edsvikens vatten

På en bänk vid Edsvikens vatten
ser jag barnen klättra i träd
då landskapet är täckt av snö.

Barn som matar fåglar med mormor
pekandes kanadagäss och änder
Solens gassande strålar
Vattnets ömsinta blänk

Älskande par
med gräset under sin filt
Vänner spelandes bränboll
och studenter som dricker sitt vin.

Allt i skuggan av slottet
där fönstren står öppna
Musik som strömmar djupt inifrån
människorna själva

På en bänk vid Edsvikens vatten
ser jag vilka vi var
och hur livet löper vidare




Fri vers av Tina-sol
Läst 698 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-06-21 22:32



Bookmark and Share


    nånja
hojt från andra sidan vatten
2014-10-27

  stenen/ Yv Ericsson
Edsviken! min barndoms vatten. fin och bra dikt som jag spar.
2010-07-30

  Larz Gustafsson VIP
Danderyd?
Har varit med om uthomhusdop där. En kväll i november. Killen var från Sudan...
2010-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol