"...and the infinite sadness"

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"...and the infinite sadness"




MELANKOLIN

 

melankolins tunga mantel

axlar jag även i kväll

insvept i den som en grottman

i något nedlagt djurs fäll

blickar jag bakåt mot tider

som aldrig kommer igen

såren i själsdjupen svider

även på skämtsamma män

undfängna mig med den glädje

som glada gästabud ger

här har jag bara en tv

väggar jag varje dag ser

och alla älskade böcker

som dock till sist gör mig trött

melankolin kastar surdeg

in i allt smakligt och sött

 

LARZ GUSTAFSSON 27/6 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-27 22:33



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Ja det känns sant som du skriver. Men Melankoli kan ju vara ens trygga följeslagare, med åren sluter även hennes syster Vemod upp vid ens sida.. Och kanske bror Bitter.
2010-06-27

  anits VIP
Den kan vara tung, melankolin
2010-06-27

  Måna N. Berger
En envis och objuden gäst, melankolin.
2010-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP