Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Djävulen och gud spelar kort om oss gud har glömt bort alla regler


Kloakmästaren

Söndag klockan 19.23
har försumat ännu en dag
Dalmatinerna springer på taken
Jag skrattar för mig själv och vänder mig i sängen

En svart-vit pärla rinner i kloaken
när det mörka och det ljusa går hand i hand mot undergången
så är allt förlänge sen försent

kloakmästaren och hyresvärden
lever i maskopi
\"kasta pärlan, kasta pärlan\"
så viskar kloakmästaren till hyresvärden
genom rostiga rör upp till ytan

Pärlorna samlas i en oerhörd stank,

Där sitter kloakmästarens barn
och spelar kula i sumpen

Kloakmästaren vandrar med kulorna
hela vägen ner till stanken
njuter av att höra dem hoppa fram på betongen
se dem skifta i svart och vit[...]




Fri vers av Kristian Horn
Läst 558 gånger
Publicerad 2005-11-16 13:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristian Horn
Kristian Horn