Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anders Nordlander inspirerte


Något litet om sport - 998






Jag trodde ändamålet
med fotboll var
att hindra åskådarna

från att storma
arenan och det
gör man bäst

genom att tillåta
spel på planen
och medan de

spelar, till synes
för att vinna
spelet - exempelvis genom

att göra mål
offside eller inte
offside och oavsett

om bollen var
inne eller inte.
Istället för att

exempelvis ha ihjäl
varandra som en
del av åskådarna

vill se hellre
än litet mesiga
tacklingar, dragningar i

tröjor och filmningar.
Ett vilset domarregemente
samt utbytande av

spelare (låt dem
spela tills de
stupar och släpp

sedan in lejonen
och tigrarna på
arenan så det

händer något) oavgjort
är en skam.
Nej avgör inte

oavgjort genom straffläggning
utan genom att
som förlänga spelet

'in absurdum...' Egentligen
vore blixtpartier att
föredra, två gånger

tio minuter och
sedan in med
nästa två lag.

Då skulle fotbollsvm
gå så mye
fortare och man

kunde få se
sina vanliga fina
program på teve

istället. Sport tar
alldeles för lång
tid att visa.

Golfturneringar exempelvis kunde
man krympa ihop
till att visa

bara sista putten
i varje hål.
Det är ju

ändå putten som
får bollen att
som trilla i.

Ja, här tryter
nu andan, måste
nog gå och

vila ett tag
efter det här
utbrottet, till skillnad

från vulkaner som
bara sprutar och
sprutar... förevisandes orgasmen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-29 15:10



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Såg en match. Jag tyckte att bollen hela tiden gick liksom åt fel håll, men till min lättnad berättades det mig att efter halva tiden byter lagen plats.
2010-06-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP