Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ja vi har längtat efter dig, sommaren

Vinden som skänker
en doft utav sött,
och det gröna som föds utav saven.
Vattnet som stänker
på det som var dött,
och vintern går åter i graven.

Allt som vi andas
är del utav allt.
Vi andas tillsammans med jorden.
Värmen som blandas
med det som var kallt,
så välkomnas sommarn till Norden.


Ja vi har längtat,
vad trodde du?
Trots värmen vi eldat i hydda.
Ja vi har längtat,
vad trodde du?
På sommarens doftande krydda,
med kall öl som väcker behag
på kvällen i kvällsbrisen svag

Och åter hörs skratten
från grannarnas fest
och kolgrillen ryker och glöder.
I blomsterrabatten
det blommar som bäst
för nordfolkens systrar och bröder.

Skottkärran rullar
med jord och med sand
och ved har klyvts upp bakom skjulen.
Saften och bullar
i sommarbarns hand
ger ögon som tindrar likt julen.


Ja vi har längtat,
vad trodde du?
Trots alla datamaskiner
Ja vi har längtat,
vad trodde du?
Vi väntat på solen som skiner.
Vi längtat på sommar och hetta.
På solljus där kropparna svetta.

Ja vi har längtat,
vad trodde du?
Att sommaren kvitta oss lika?
Ja vi har längtat,
vad trodde du?
När i sommaren vi kan fika.
Då kan ej sommarn va död,
då vi dricker vårt kaffe med bröd







Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-02 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick