Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vakuum är fysikaliskt uttryck för ett utrymme som inte innehåller någon materia alls. Perfekt vakuum är omöjligt att framställa men vakuum i vardaglig mening, är användbart i många sammanhang. 2010-05-03 kl 23:54


Vakuum

Är du också rädd?
Blicken som inte riktigt fäster.

Lägenhet,
morgonljus,
persiennen nuddar
fönsterslutet.
Och du vet ingenting om mig så jag kan chocka dig hur mycket jag vill.

Jag ska satsa på saker som inte går sönder.
En dag lurar dom dig igen.

Hud mot hud nu.
Lurar dig att tro att det som känns minst är
det som syns minst
men,

kanske smälter du just nu ner mot väggen för att känslorna blev för mycket.
Jag vet hur lite som får plats där bakom revbenen.

Stängd dörr,
spräckt röst,
vakuum.
Det är luft som slår hårdast,
men ibland
lurar dom dig igen.




Fri vers av Neringa
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-06 23:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Neringa