Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det obebodda huset

Huset har varit obebott
för länge nu
någon borde flytta in,
någon som vet hur man använder en pensel
någon som kan sätta på
och kanske framförallt dra av
maskeringstejp på ett varsamt sätt

Huset har stått tomt
för länge
och nu har rutorna börjat spricka
som en signal till förbipasserande
se mig, tyck synd om mig
reparera mig !
men ingen reagerar
och nu när vintern närmar sig
så drar det in kyla
och väggarna har börjat
dra till sig oönskad fukt

Nä nu måste
snart någon flytta
in
någon som kan tapetsera
lägga nya golv
och framförallt
någon som är vacker
för det är ett vackert hus

Det har stått tomt för länge nu
någon borde
flytta in




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 174 gånger
Publicerad 2005-11-17 06:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan