Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bort


bort från stolen, datan och huset
till tempel, fattigdom och soluppgång

kämpa för att göra livet värt
kämpa utan skyddsnät

bort från skolan, ica och SF
i ingenmansland bor det liv skrevs det

planet flyger bort från charterdestinationer
in på dammfylld luft

hett och torrt
svettigt och tungt

med bagaget , min ipod och bilder på familjen
bort från tunnelbanan och informationsdisk

första steget
hy blek som vintersnö

ingen hjälp att få
språket försvinner bland halvbyggda ruckel

försvinner efter celsiustermometer visar 40
insekterna surrar ett obekant ljud

ingen insektsmedel och aloe vera salva
en air condition blåser musik in i ögonen

chauffören tänker på annat

borsten ligger i väskan
tillsammans med en tjugolapp

på bussresan bort från allt
blandas saknad, rädsla och stolthet

i min sista risifrutti




Fri vers av Nerdissta
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-11 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nerdissta
Nerdissta