Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rubrikförslag?


-O-

En ligt national ecyklypeden är ätstörningar ett \"tillstånd som kännetecknas av problem med ätande, aptit och vikt.\" men för mig har det alltid och kommer det alltid vara ett begrepp på något som överdrivet smala människor lider av. Det kommer i mina ögon aldir vara något man kan hitta i ett tidigt stadium, hos någon annan än sig själv.

En människa som kliver upp före alla andra, kan säga att hon har redan ätit. Som åker från skolan å säger att hon ska äta hemma. En som kommer hem och säger att hon åt i skolan. En som alltid är väldigt uptagen då det är tid för kvällsmat, som alltid äter efter de andra, för att kunna kasta maten i stället för att äta den.

En människa som varje dag innan duschen ser sig i spegeln och tänker, jag är ganska söt, bakom allt fett. En människa som känner sig obeskrivligt stolt så siffran på vågen sjunker ett steg eller då byxorna känns aningen för stora.

En människa som aldrig tar på sig tillräckligt med kläder, för att bränna fler kalorier och som tränar regelbundet, utan att någon vet. Tränar i hemlighet. En människa som inte kan se sin egen sexualitet då självbilden blivit så förstörd.

En människa som tycker alla utom hon själv är vackra, hon ser skönheten hos alla andra utom sig själv. Andras utseende betyder inget, men hennes eget betyder allt. Andras åsikter betyder liv eller död, men hennes egen åsikt är inte värd ett öre.

En människa som ljuger, om ätvanor, om hur hon mår och hur hon känner sig. Om hur mycket andras åsikter betyder och hur sårbar hon är. Stoneface som aldrig rör en min, förens hom är ensam i mörkret.

En människa som mer än allt annat behöver en kram. En människa...som jag.




Fri vers av Mystery
Läst 464 gånger
Publicerad 2005-11-18 23:28



Bookmark and Share


  zazaphira
Du anar inte hur länge jag suttit o klurat på vad jag ska skriva, för nått vill jag sägs, jag vet bara inte vad.
Den här texten berör något enormt, och jag brukar inte säga sånt, men detta va verkligen något.
Herregud.
Jag hoppas verkligen att du mår bättre, jag vet inte vad jag mer ska skriva.

Massa kärlek
/Zaphira
2010-03-16

  Smultris
Du berör mig djupt med dina ord och beskriver detta sjukdomstillstånd på ett väldigt rakt sätt.

Kramis...
2005-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Mystery