Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill joddla och skriva en lång djävla dikt, hey här är skiten

Det är kanske
rastlösheten
som är
min värsta fiende
bästa vän
och
kanske
är det
ångesten som
spyr ut
alla dessa poetiska
misslyckanden
ruskiga tillkortakommanden
långtidsverkande
penisförlängda
ord inhuggna i
cyberistisk
sten

Fan vad
kul
när bananen
är
gul
oj vilket strul
alla dina klänningar
har fallit mot marken
tältet har blåst
bort
vi ska sova under
bar himmel
med himmelska tankar
och sommarregnsvåta
underkläder

Res till
andra sidan jorden om
du måste
eller stanna kvar
och ta det som
en karl
vad är
en
man på 2000 talet
en kvinna ?

Städa om du måste tvätta
kläder
borsta
din tunga med tandkräm
och häng upp
alla dina tvångstankar
på tvättsträcket
gör allting
jättesnabbt
så hinner
du med mer
och mer
det
är stunden
efter som är
målet

Knulla
i motvind
utan att få
snedtändning
fånga dagen
töm innehållet
från magen
och sup
vidare
insup
atmosfären från dina misslyckanden
/ det kan du lyckas med /

Det är
bara du
som kan joddla
när du
vill
joddla




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 281 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-07-15 14:47



Bookmark and Share


  Louise Buenafe Mistén @ CaseClosed
Av någon anledning fastnar jag för
"alla dina klänningar
har fallit mot marken".

Gillar texten!
2010-07-29

  Vilsen Annette-hittar vägen
Ha ha ha helt otroligt bra!
2010-07-17

  Caprice! VIP
Härligt flöde!
Nä, man orkar inget i denna hetta - inte ens det man faktiskt vill... då är det illa.
2010-07-17

  Emmelina
jeh! det här flytet gillar jag. flygande snabbt och klockrent.
2010-07-17

  Stefan Höglund
Känner igen detta med misslyckanden att förmå sig att städa när det är tretio grader varmt ute. Bra.
2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan