Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från Austerlitz till Waterloo


Min kärlek till dig kan liknas med Napoleons fälttåg
Seger efter seger men en mörk tanke smög runt,
en oundviklig förlust som väntade
Viktiga framsteg i min dröm om dig,
ett viktigt framsteg när jag frågade om vi kunde träffas
och du gav ett positivt svar

Det var som slaget vid Austerlitz,
jag kände mig odödlig, oslagbar.
En känsla av att vara den störste,
en fatal känsla av hybris

Jag blev modigare och modigare
eller dummare och dummare
Något hände, var det jag?
för något hände när du blev kall mot mig
kylig som den ryska vintern vid Moskvas stadsgräns
och det var där min förlust kom
Det var där det tog slut

Men dum som jag var
försökte jag igen
Att få dig i mina armar än en gång
Men det var förlorat
för jag hade tappat min tro
Jag Älskar Dig
men du blev mitt Waterloo




Fri vers av Jens Lundqvist
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-17 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jens Lundqvist
Jens Lundqvist