Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En enda gång

En enda gång vill jag få ta din hand
viska orden
allt ska bli bra nu
få lova dig
att det svåra har lämnat dig

En enda gång vill jag få se
hur smärtans tårar förvandlas
till glittrande glädjetårar på din kind
när du dansar ut i det nya livet

En enda gång vill jag få säga dig
de tröstande orden
utan att behöva känna tvivel på
att det är den äkta sanningen
jag säger dig

en enda gång





Fri vers av snöö
Läst 969 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2010-07-24 18:50



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Äkta
så mycket äkta på en gång
2015-01-19

    Skrivklåda
Vackert skrivet om något fint
Att en enda gång höra det
vore ljuvligt
2014-01-19

  aol
så vackert skriftat vännen,
2013-04-17

  La Magnólia VIP
Mycket vackert! Berör hjärtat så mjukt ..
2011-01-09

    AA VIP
Fint. Vackert skrivet. AA
2010-08-08

  Caprice! VIP
Fint och ömsint skrivet. Tack!

Funderar dock över 4:e raden nedifrån, den haltar lite rent språkligt, det skulle räcka med att stryka 'att' alternativt byta detta ord mot 'allt'.
Och i andra strofen undrar jag om du inte menar 'glädjetårar', skriv ihop i så fall. Men jag ser också att det kan fungera särskrivet, med den betydelse orden då får, var för sig.

Jag gillar att du upprepar 'en enda gång' så många gånger, det blir som ett mantra - snyggt!
2010-08-01

    leelee
Så rörande fint...Texten för mina tankar till en djup sorg, en djup smärta. Funderade lite på om det var vrede där också. Kanske det är så. Du skriver väldigt bra.
2010-07-27
  > Nästa text
< Föregående

snöö