Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om byken tvättas offentligt



Jag ska bara sitta här
tills dess att tvättmaskinen har gått sina varv
och tills min Zinfandel är bortom botten.

Jag ska bara sitta här
och låta tiden gå

Fundera över viktiga, oviktiga saker
som om huruvida det är djärvt att blanda ljus tvätt med mörk
eller om det är så alla gör
i smyg

om hur vanligt det är att människor skickar grattishälsningar
via e-post och SMS
och sedan får en sur uppstötning av avundsjuka

sådär som alla gör

berömmer folk inför andra och varandra
och kritiserar sedan tillsammans med maken
eller hustrun hemma vid middagsbordet

människor som inte är precis som dom,
precis som oss, vi och vårt

Och tänk då om tvättmaskinen plötsligt skulle vända sina varv
här där jag sitter med min Zinfandel och längtar efter rena väldoftande underkläder.

Tänk om allt skulle rotera motsols och jag skulle SMS:a alla om min avundsjuka,
att jag faktiskt har svårt att glädja mig åt andras löneförhöjningar, nya kärlekar, fina bilar och nykläckta ungar.
Tänk om jag skulle kritisera folk på festen och sedan gå hem och berömma dem inför min man.

Då skulle nog alla tvättmaskiner stanna om byken tvättades offentligt.

Och kanske skulle mina vänner fortsätta att älska mig.
Kanske skulle de till och med älska mig mer.

I alla fall om de efteråt fick dela min flaska Zinfandel
och briljera lite om hur de sorterar sin tvätt.




Fri vers av Tina-sol
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-25 22:39



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Fasen så underbart>!!
2010-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol