Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hör nu, Syster fin.

 

Liten syster, kvinnostark
liten min, så vilsen,
medan timmarna skyndar
längs natten som växer vild
likt du är.

Ibland liten syster
så vänder sig vinden mot
hattens brätte och skyler  
så illa, i livet.

Du är en tonande bakgrund
en ljudande ton och dina spår
är inte fruktlösa.



Du är en fågel, systra mi
kom, så flyger vi

Jo, kom
vi leker nu, vi leker du och jag
att livet är snällt och sött

Vi leker att ingen är trött
att det spröda är starkare än
något ömtåligt.

Vi säger att allt är bra nu, du...
medan vi viskar sanningen
till varandra.

Vi vet, jo, jag vet att du vet
att vi vet att allt går över
till sist.

Du är liten , jag är stor,
ibland...

 

 






Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-07-28 11:15



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Underbar! Den för tankarna till såväl Ronja som Mio...
Den inledande rytmen lurade mig lite, förväntade mig först en metrisk rimmad dikt... ;-) Gillar förstås alla inrim, halvrim och allitterationer. Tack! Den stannar hos mig.
2010-07-30

  Margithe VIP
Smärtsamt vacker...berör verkligen.
2010-07-29

  Johan Bergstjärna VIP
Härlig dikt...
2010-07-28

  anits VIP
Mycket vackert och kärleksfullt
2010-07-28

  Larz Gustafsson VIP
Storasysters varma omsorg.
Man behöver vara behövd.
2010-07-28

  Ulf Lagerholm
Ja vem ska man slå följe med när det blåser och tar emot. Den här texten talar även om trösten som ligger i detta med att leda, visa vägen. Att vara tillsammans med någon man lärt sig känna sig trygg med, oavsett om denna någon är fysiskt närvarande eller inte, är nog det viktigaste än människa kan tänka sig.

Det är en mycket ömsint och varm text.
2010-07-28

  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbart mild mjuk dikt.
Den klingar och tonar ödmjukt fram.
Sparas för mången läsning.
2010-07-28

  Nina Nightwish
Fint och kärleksfullt:)
2010-07-28

    ej medlem längre
mycket välskrivet och ömsint!
2010-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP