Tid

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid




Medan tiden löser sig

 

Vad vet väl en mossig sten om år som passerat,
när den inget kan berätta mer än att tiden som
breder ut sig är grön.

Vad vet den om människans tyngd
mer än att den sätter spår i det som breder ut sig



Människan

vet hur tyngd känns,
när stenen kan rymmas 

hur den kan vägas


Hur tyngd kan fylla en människa
medan den sätter spår



Det handlar om sten...

Det handlar om tiden som mossan växer
om sätt att förstå allvaret i den tiden

Det handlar om en stund
men det finns så mycket mer
att begripa...



Det är en tyngd, en av alla
att söka, att släppa, att hålla av

 när den hålls stilla, nära

värmande fingrar som
sluter sig runt

skrovligheten

eller

det mjuka runda

något så stort i all enkelhet.

 

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-08-28 13:57



Bookmark and Share


  Margithe VIP
vacker och berättande om den bistra verkligheten, en större kraft anas, andas hjälp...bra,... applåd...
2010-08-29

  Måna N. Berger
I tidens skrämmande framfart kan en sten i handen vara en trygghet. Allt rår inte tiden på. Endast vattendroppen urholkar stenen, men även det tar lång, lång tid. Dock, stenen vet, till skillnad från oss, inte om det.
Din diktarkonst träder fram, allt starkare!
2010-08-29

  Catharina Edin VIP
mycket inkännande och vackert - gillar tyngden -
2010-08-28

  Yrre VIP
Det sista, så sant, så nära, tack!
2010-08-28

    tapetklister
jag gillar första stycket bäst. det skulle fungera som en dikt ensamstående! :)
2010-08-28

  Larz Gustafsson VIP
En del av skapelsen. Dock livlös.
2010-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP