Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev med inspiration från Bibeln, Johannes 1:14 om Ordet. "Och Ordet vart kött och tog sin boning ibland oss, och vi sågo hans härlighet, vi sågo likasom en enfödd Sons härlighet från sin Fader, och han var full av nåd och sanning".


Bevingade ord

Ord av Honom som skapade Ordet,
som ÄR Ordet.
Ord som Han talar
genom änglar.
Ord som berör
Ord som leder mig på rätta vägar...
Ord som är sanna,
som ÄR Sanningen.
Ord som upplöses i b o k s t ä v e r,
som upplöses i
atomer,
osynliga för våra ögon
men som finns där ändå.
Stiger likt änglar mot skyn.
Återkommer, när det bli för svårt,
i form av ett regn
när änglarna gråter

b
o
k
s
t
ä
v
e
r

som faller ned i mig
tröstar
lugnar
och bildar ord
som bildar en mening,
en mening med livet.




Fri vers av Vincent Darling
Läst 277 gånger
Publicerad 2010-08-06 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vincent Darling
Vincent Darling