Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har eld och du är varningsskriften på cigarettpaketet

Du stiger in
i jazzröken
min dimma
upplöses
som i ett
fingerknäpp

Din ena
hårslinga
har lagt sig lite snett
ovanför
din
vänstra mungipa
du smeker
bort
den
med dina
mjuka
långa fingrar,
ditt nagellack är
grönt

Bandet spelar
en
sång av
miles davis

Min vänstra fot
stampar
i takt
med basgången
mitt
hjärta
dunkar
snabbare
än en kollibri
på speed

Du kommer
närmare
mig
i takt med att dina
höfter
förvillar
hela
stället

I din
mungipa
hänger
en cigarrett
och jag kommer aldrig
att glömma
dina första
ord

Har du
eld ?




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 265 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-06 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan