vila

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vila




Hängmatta


Jag skriver från en hängmatta
med en gungande penna som snuddar
en stund vid livets allvar


Jag tänker mig att stillheten ska få
vara en behaglig känsla

Jag fäster ankaret runt ett hjärta
och häller den mjukaste kärlek
att svämma över


Drömmer att jag svävar i en
lummig verklighet

Känner att ensamheten inte är
det som skrämmer

Inser att det är vakenheten
som vågar berusa sin stund



Ser mig omkring, uppåt, glömmer
att det finns ett bredvid och ett
under

Finner att sömnigheten kan vara
en ljuvlig vän

Låter allt få gungas stilla som vore
stunden en räddning

Fäller min penna till ett obrukbart
redskap

Ser vinden lägga beslag på tomma
vita ark



Allt får bli stilla

likt en fantastisk verklighet
eller en verklig fantasi

nuddar doften av nyklippt gräs
vidgade näsvingar

Allt, i en längtan




 

 

 

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 1362 gånger och applåderad av 45 personer
Publicerad 2010-08-08 14:03



Bookmark and Share


  stefan.g
Åh så härlig, vilken stund du bjudit på! Bilderna blir alltid så klara där du med dina ord så ömsint levererar känslor, intryck och sinnes stämningar. :-)

Du plockar orden och lägger de på text såsom de vore känsliga ägg. Orden hanteras så ömt, så precis och därmed blir jag så berörd.

En process, som naturligt faller dig in. Likt ett verk sveper du penseln över sin utvalda ram och med lätthet formar du din början och fångar mig som läsare med sitt slut.

Hela texten tog mig! Ibland kan utvalda delar "äta upp mig" :-) ...Men, här blev jag bjuden på en resa, där du så skönt lutade dig tillbaks.. :-)

Tack för läsningen, oerhört fin på flera sätt!
2019-01-24

  Nils-Robert
Så vackert ordat om stillhetens musik.
2017-07-24

  Ollle
Sköna rader som får kroppen att vilja slumra till o bara va!
Fint skrivet
2016-10-20

  Ronny Berk
den stillheta längtan väl beskriven; känner doften av gräs ...
2014-01-01

  Michaela Dutius
Underbart berörande och stilla eftertänksam
2013-12-08

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Igenkänning i många fina strofer, som t ex
"Finner att sömnigheten kan vara en ljuvlig vän"
Så vackert fångat.
2011-06-11

  Catharina Edin VIP
Skönt gungande text -
2010-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Hängmatta och/eller hammock - veritabel avkoppling som jag ser det.
"Som att gunga sin själ i en hammock".

"Inget går upp mot..." och "Detta är livet" som Kalle Anka brukar säga då han ligger i sin hängmatta.

Tyvärr är det skillnad på Gävleborg och Ankeborg.
Ibland i alla fall...
2010-08-08

  anits VIP
Underbara vilsamma ord
i fina rader där ensamheten
är skön och vilsam
2010-08-08

  Yrre VIP
Vilsamt njutningsfullt för sinnet.
2010-08-08

  Johan Bergstjärna VIP
Underbar vila i ensamheten...
2010-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP