Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bur


Bakom ett hörn står döden på lur..

I denna silverslagna bur, mur bakom mur.

Kanske borde jag vara sur?

Buren öppnade sig, jag testade mina vingar och föll.

Golvet sviktade men höll.

Världen vidgar sig framför mig, mörkt och kallt.

Vill tillbaka till buren, till det bekanta..

I detta hus lever ni, ni som lever av ljus.

Bakom månen lever vi, i detta land av mörker och damm.

Ljuset tar vi när vi kan.

I detta land.

Av mörker och damm.

Står döden på lur.

Och jag i min bur...




Fri vers (Fri form) av Johannes Brandt Serrander
Läst 437 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-13 22:08



Bookmark and Share


  stefan.g
Kom ut vetja!
2010-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Johannes Brandt Serrander
Johannes Brandt Serrander