Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi som jagar skuggorna

De e vi
som ställer frågorna
de e vi som tänder lågorna
de e vi som glöder till
och brinner ut

De e vi
som accepterar allt
o sen bara raserar allt
de e vi
som ser sekund bli
till minut

De e vi som jämt förnedrar oss
vi som jämt kasserar oss
de e vi som blottar själen varje dag

De e vi som trampar fram o bak
lyfter våra inre tak
de e vi som aldrig vet
vad vi vill ha

De e vi som skuggar skuggorna
vi som matar suggorna
de e vi
som glömmer bort vår
reflektion

De e vi som väcker nätterna
och slänger i oss rätterna
de e vi som gör helt rätt
och ständigt fel

De e vi
som bränner broarna
vi som tömmer poolerna
vi som rensar skiten bort med
sprit

De e vi som alltid plågar
oss
och utan sågar sågar oss
de e vi som blöder
lätt
från dolda
sår




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 197 gånger
Publicerad 2005-11-21 14:19



Bookmark and Share


  Orpon
Bra men jag hade föredragit om du skrivit "Det är vi" istället.
2005-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan